Фонд гарантирования вкладов собирался сильно переплатить за свой аудит

В феврале 2020 года Фонд гарантирования вкладов физических лиц объявил закупку услуги по аудиту своей финансовой отчетности за 2019 год. Она составлялась по международным стандартам. Такой аудит — обязателен, по его результатам ФГВФЛ должен получить:

  • «звіт незалежного аудитора з висловленням думки стосовно того, чи відображає фінансова звітність Фонду за рік, що закінчився 31 грудня 2019 року, достовірно в усіх суттєвих аспектах фінансовий стан Фонду на 31 грудня 2019 року, його фінансові результати та рух грошових коштів за рік, що закінчився зазначеною датою, відповідно до Міжнародних стандартів фінансової звітності (далі -МСФЗ). Звіт незалежного аудитора повинен бути складений українською та англійською мовами і наданий у електронному та паперовому вигляді: українською мовою у кількості 5 (п’яти) примірників; англійською мовою у кількості 2 (двох) примірників.
  • • додатковий звіт для Адміністративної ради Фонду, який повинен розкривати результати проведення обов’язкового аудиту фінансової звітності Фонду за рік, що закінчився 31 грудня 2019 року. Додатковий звіт для Адміністративної ради Фонду складається українською мовою та надається у паперовому вигляді в одному примірнику.
  • лист керівництву Фонду, що містить інформацію з окремих питань, на які незалежний аудитор вважає за доцільне звернути увагу, але які не вплинули на висловлену думку аудитора, в одному примірнику українською мовою;
  • електронний цифровий підпис ключового партнера з аудиту на файлі з фінансовою звітністю Фонду за рік, що закінчився 31 грудня 2019 року».

Ожидаемая стоимость, заложенная на все это бюджете — 950 тыс. гривен. Обязательный аудит должен быть предоставлены не позднее 25 мая 2020 года.

Однако результаты тендера поразили многих: победителем конкурса стала оказалась аудиторская фирма «Де Візу», которая в отличии от других участников, согласилась предоставить услугу за 598 тыс. гривен. Намного дешевле той суммы, которую готов был выложить ФГВФЛ. 

Либо в Фонде гарантирования вкладов не умеют рассчитывать стоимость финансовых услуг, либо имеет место сговор. Договор, который будет подписан ФГВФЛ 9 марта, нужно тщательно исследовать и проверить подписантов. К делу следует привлечь правоохранительные органы.

Андрей Пшеничный для сайта dubina.tv
 

Комментарии

Материалы по теме